torsdag 8 december 2011

Genomgång av wordpress med henry

Dans på schemat

Samtliga elever på Mörmoskolan har under de senaste veckorna haft intensiv dansträning i idrottsundervisningen. Denna dansträning har varvats med snabbhet i steget genom innebandy och snabba byten genom volleyboll. Samtliga färdigheter kommer att användas på den traditionella boll- och dansdagen under den sista veckan innan det välförtjänta jullovet. Denna dag har årskurs 7 innebandyturnering medan år 8 och 9 möter varandra i volleyboll.  När vinnarna i samtliga turneringar presenterats möts dess i fotboll där även lärarnas dreamteam deltar.
Kollegiet har de senaste åren fått se sig slagna av åttor eller nior. Någon gång har nederlaget varit totalt då man förlorat mot små, snabbdribblande och strategiskt duktiga sjuor. Detta trots att dreamteamet haft duktiga lagledare på professionell nivå.
Efter prisutdelning startar årets största dans. Här examineras de senaste veckornas intensiva swingande av de lurviga. Alla deltar med glädje i detta långdansande där denna dag sedan med största förtjusning avslutas med den ännu populära fågeldansen. Skribenten upplevde denna ultimata form av glädjeyttring för första gången på ett bröllop i 11-års-åldern, där hon deltog som brudtärna. Sedan dess har hon med största glädje slängt sig in i dansen de gånger det erbjudits möjligheten. Så… delta du också i höstens största evenmang.

Jobbade idag med wordpress. Henry var duktig och hjälpte oss lägga upp konto under sin egen domän. Hittade ett tema som en tidning där min ovanstående artikel finns med. Tyvärr, måste jag lägga upp en ny egen sida i wordpress. Använder man mallar är det svårt att anpassa utseendet efter eget önskemål. Hos vissa mallkonstruktörer finns möjliget till vissa ändringar. Att bygga ett eget tema är svårt då det är bra att kunna programmera. Kan du HTML kan du flytta runt olika fält men vad gäller funktionalitet är det svårare. Man kan skapa sidor och dessa är statiska i förhållande till en blogg. Nu har jag blivit mer nyfiken att leka med detta hemma. Kanske kan jag få plats på min mans domän, Rost och Rök. Detta är kul men kräver tid och ostördhet.

1 kommentar:

  1. Hej ! hur går det med slidesen ! jag brottas med appen i paddan som brytter av keynot sidorna. Gott nytt år Per

    SvaraRadera